Over InElements

InElements, waar staat dat nu voor?

In; INstallatietechniek

Elements; de 4 elementen; water, lucht, vuur en aarde. In ons vakgebied hebben we met deze elementen te maken. Wij kunnen hier niet zonder, sterker nog, niemand kan zonder deze elementen.

Vuur: Passie. Vuur is warm, geeft licht. Het vertegenwoordigt het mannelijke aspect en staat voor ambitie, succes, inspiratie, vruchtbaarheid en kracht. De passie en inspiratie van het vuur ervaar je zeker als je creëert. Of je nu schrijft, schildert, dicht..als je door het vuur der passie wordt bevangen, herken je het zeker. De kleur van dit element is rood en het behoort de windrichting Zuid toe. Zijn natuurwezens zijn de Salamanders en de wachter heet Notos.

Lucht: Gedachten. Zonder lucht kunnen we niet leven. Het element lucht vertegenwoordigt het mannelijke aspect en staat voor het leven, logica, geest, communicatie, leren en veel meer. Gedachten, geest, communicatie kan heel ver gaan. Alsof gedragen door de wind. De kleur van het element is geel en de windrichting Oost. De bijbehorende natuurgeesten zijn de Sylfiden en de wachter van het element heet Euros.

Aarde: Ons fysieke Ik. Aarde is de bodem waarop we lopen, de rotsen waarop we klimmen. Aarde vertegenwoordigt het vrouwelijke aspect en staat voor orde, wet, politiek en ook voor ons lichaam en onze instelling, m.a.w. hoe we met onze voeten op de grond staan (hoe ben je ge-aard). De kleur voor aarde is bruin of groen en zij behoort de windrichting Noord toe. De natuurgeesten die bij dit element horen zijn de Gnomen en de wachter van dit element heet Boreas.

Water: Emoties. Water stroomt, zoals ook onze emoties. Water vertegenwoordigt het vrouwelijke aspect en staat voor liefde, intuïtie, genezing en de cyclus van het leven. Emoties zijn belangrijk. Zij vertellen ons over ons innerlijk. Je kunt emoties niet goed verstoppen en het is ook beter dat niet te doen. Door ze te laten stromen, zoals het water, leef je een stuk vrijer. De kleur is blauw en de windrichting is West. Haar natuurgeesten zijn de Undinen (watergeesten) en de wachter van dit element heet Sephyros.